12 April 2017

RCN Justice & Démocratie, Brussel
Nederlandstalige educatief medewerker (NL/FR) voor haar programma’s in Europa
Sluitingsdatum voor sollicitatie: 25 april 2017

RCN Justice & Démocratie is een Belgische NGO die sinds 1994 actief is in de wederopbouw van de rechtsstaat in verschillende landen in transitie (momenteel in Rwanda, Burundi, de Democratische Republiek Kongo, Tsjaad, Senegal, Europa en binnenkort in Marokko). Met haar ondersteuning van de heropbouw van het rechtssysteem bereikt ze zowel instellingen als het sociale middenveld.

In Europa, en meer bepaald in België, werkt RCN J&D rond mondiaal burgerschap en sensibilisering van leerlingen van het hoger middelbaar onderwijs, jongeren en professionele actoren van de onderwijs- en justitiesector, meer bepaald rond mechanismen die leiden tot geweld en polarisatie en hoe daar tegen in te gaan, op basis van herinneringseducatie rond massageweld. RCN J&D doet ook aan sensibilisering (outreach) rond processen voor internationale misdaden op basis van universele bevoegdheid. De uitdagingen en problemen van onze multiculturele wereld, hun onderlinge samenhang en het toenemende extremisme, maken een beter inzicht in deze conflicten noodzakelijk om de wereld te begrijpen en zo te evolueren naar actief en open mondiaal burgerschap.

RCN J&D is op zoek naar een Educatief medewerker (m/v) voor haar zetel in Brussel. Het betreft een contract voor een 4/5 tewerkstelling van onbepaalde duur.
De Educatief medewerker rapporteert aan de Programmaverantwoordelijke Europa en werkt nauw samen met de Franstalige educatief medewerker. De hoofdzetel in Brussel telt een tiental medewerkers, gesteund door stagiaires en vrijwilligers. 

Verantwoordelijkheden
• Organiseert, verzorgt en evalueert animaties en vormingen voor de diverse doelgroepen van het programma (leerlingen hoger middelbaar onderwijs, jongeren van de diaspora, NGOs en universiteiten, actoren van de justitiesector).
• Draagt bij tot het dagelijkse beheer en de opvolging van de toegewezen activiteiten via de gebruikelijke middelen (chronogram, maandelijkse rapporten,…).
• Lijst de financiële en logistieke middelen op nodig voor het uitvoeren van de toegewezen activiteiten.
• Draagt bij aan de promotie van het programma, identificeert mogelijkheden tot samenwerking en ontwikkelt operationele partnerschappen in het kader van het programma (educatieve structuren en ontwikkelingsorganisaties).
• Zorgt voor de bekendmaking van het programma en ontwikkelt en verspreidt daartoe het nodige communicatiemateriaal (website, brochure, Facebook pagina…).
• Volgt bestaande partnerschappen en netwerken op en draagt bij aan de verdere uitbouw daarvan.
• Draagt bij aan het uitwerken en de vormgeving van subsidieaanvragen.
• Draagt bij aan de opstelling van het actieplan op basis van de diverse programmadocumenten.
• Draagt bij aan het opstellen van overeenkomsten met partners en dienstverleners.
Draagt bij aan de strategische reflectie over de toekomstige orientatie van de programma’s.

Gewenst profiel
• Universitair diploma in sociale of humane wetenschappen (onderwijskunde, communicatie, sociologie, pedagogie, psychologie, geschiedenis, criminologie, rechten, …).
• Minimum 2 jaar aantoonbare ervaring in een gelijkaardige functie met combinatie van vaardigheden in permanente vorming en communicatie.
• Goede kennis van de onderwijssector en de sector van de mondiale vorming.
• Kennis van technieken van groepsanimatie en visuele communicatie (internet en grafische vormgeving). Kennis van audio- en videomontage is een pluspunt.
• Interesse voor en kennis van de mensenrechtensector, conflictpreventie en herinneringseducatie.
• Goede kennis van het Nederlands en het Frans (mondeling en schriftelijk). Een goede kennis van het Engels is een pluspunt.

Looptijd: RCN Justice & Démocratie stelt een 4/5 contract van onbepaalde duur voor.
Aanvang: functie in te vullen bij voorkeur vanaf 01/05/2017.
Plaats: Brussel (België)
Voorwaarden: bruto salaris conform de sector, maaltijdcheques, eindejaarspremie.

Hoe solliciteren? 
Gelieve uw CV en motivatiebrief ten laatste op 25 april 2017 per e-mail te sturen naar Patricia Kela, job@rcn-ong.be, met vermelding "Educatief medewerker NL" in het voorwerp van de mail. Gelieve tevens uw beschikbaarheid te vermelden in de motivatiebrief, samen met de contacten van drie referentiepersonen met betrekking tot uw laatst uitgeoefende functies.

No comments:

Post a Comment