04 June 2015

Vlaams Vredesinstituut
Onderzoeker (m/v)
Deadline voor sollicitatie: 10 juni 2015

Heb je interesse voor wetenschappelijk werk over het omgaan met conflict? Word je geprikkeld door maatschappelijke controverse rond radicalisering of geweld? Ben je benieuwd naar veiligheidsimplicaties van technologie of de beste manier om wapenhandel te controleren?

Het Vlaams Vredesinstituut werft gedreven onderzoekers aan. Het Vredesinstituut is een onafhankelijk instituut voor vredesonderzoek bij het Vlaams Parlement. Het werk van het instituut is gestroomlijnd in twee thematische clusters: ‘wapenhandel en -gebruik’ en ‘omgaan met conflict en geweld’. Binnen die clusters komt een brede waaier thema’s aan bod.
Als onderzoeker verricht je wetenschappelijk onderzoek over thema’s binnen het onderzoeksveld van het Vredesinstituut en sensibiliseer je verschillende beleidsmakers en stakeholders op het terrein via je goed onderhouden netwerk.

Beschik je over minstens drie jaar onderzoekservaring, een kritische blik en affiniteit met beleidsgerichte vraagstukken? Stel je dan kandidaat voor deelname aan de selectieproeven. Wij zijn op zoek naar profielen met uiteenlopende academische achtergrond voor beleidsgericht onderzoek. Je capaciteiten en potentieel zijn belangrijker dan de richting waarin je je diploma behaalde.

Momenteel zijn verschillende posities vacant - zowel met contract van onbepaalde duur als met contract van bepaalde duur (4 jaar). Verder legt het Vredesinstituut een algemene wervingsreserve aan van drie jaar voor vacatures die in de pijplijn zitten.

Hoe solliciteren?
Wij verwachten je kandidatuur vóór 10 juni 2015. Download het sollicitatieformulier op www.berenschot.be en stuur dat samen met een motivatiebrief, je CV, een recente publicatielijst en een kopie van je diploma naar vacaturevredesinstituut@berenschot.be.
  • Download hier de aankondiging
  • Download hier het examenreglement

3 comments: